Bewindvoering

Het goed regelen van financiën kan best een uitdaging zijn voor jou of je cliënt. Dit omdat je formulieren of cijfers misschien ingewikkeld vindt. Of dat het je cliënt door zijn psychische of verstandelijke mogelijkheden niet lukt zijn administratie op orde te houden. In dit geval kunnen wij helpen en ontzorgen op gebied van financiën en eventuele schulden. Dit heet bewindvoering.

 

Dit werkt zo

We mogen niet zomaar jouw financiële situatie, of die van jouw cliënt, overnemen. Hiervoor moet je zelf, jij als begeleider of als familie een aanvraag doen bij de rechter. De rechter kijkt of deze bewindvoering nodig is. Pas dan kunnen wij helpen. Uiteraard kunnen we vooraf wel kennis maken en je helpen bij het regelen van de aanvraag.

 

Dit doen wij voor jou

Zodra we toestemming hebben je te helpen, is het onze verantwoordelijkheid te zorgen dat de financiële situatie van jou of je cliënt op orde komt. Hierin vinden we ontzorgen heel belangrijk: er ontstaat geen stress meer over schulden en financiën. Dit betekent dat wij de inkomsten en uitgaven beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: rekeningen betalen, belastingaangifte doen, aanvragen van financiële toeslagen, aanvragen van kwijtscheldingen, betalingsregelingen en, wanneer nodig, schuldhulp, regelen van verzekeringen maar ook het contact met organisaties en het regelen van de post.

Dit doen we niet zonder jou of je cliënt te betrekken. Naast goede communicatie gebruiken we ook een online overzicht. Hierop kun je inloggen en meekijken. Zo zie je hoe wij je financiën regelen, kan je je eigen financiën en ook je budgetplan inzien. Wil je dat er naast jou, nog iemand (bijvoorbeeld familie of een begeleider) meekijkt, dan kan dit.

 

Contact

Wil je meer weten? Kijk dan bij onze werkwijze. Wil je dat we voor jou of je cliënt aan het werk gaan? Laten we dan eens kennismaken.